Rok 2013

01.01.2014 16:40

 

        

                       

 

 

2.11.2013   Dnešek se pro nás nesl ve znamení premiéry. Na Mezinárodní výstavě psů v Praze naše Izzy získala hodnocení VN1 s pěkným posudkem (rozhodčí Milan Krinke).

                                                Izzy 5,5 měsíce

 

5.10.2013   V rámci přípravy naší Izzy na budoucí pózování na nějaké výstavě jsme se vydali do Českých Budějovic na mezinárodní výstavu psů. Izzy se chovala jako by na výstavách byla pořád, vůbec jí nevadily houfy lidí ani psů. Setkala se tam i se svou mámou a paní chovatelkou. Celý den proběhl v pohodě a dokonce se po ukončení posuzování corgiů na Izzy přišla podívat i rakouská paní rozhodčí Soltesz Edith, které se náš mrňous podle všeho líbil :-)

                                                 Izzy (4,5 měsíce) a máma Aisha

 

21.9.2013   Dnes v Hamiltonech u Vyškova Hanny úspěšně složila zkoušku vloh ovčáckého psa. Ještě byla nečekaně přihlášena na klubový trial v pasení ovcí, ale tam se ukázala jako největší divoch a v kombinaci se mnou a bez jakékoli přípravy, neměla nejmenší šanci závod dokončit. Ovečky jsme nedokázaly udržet a ty nám utekly.

S sebou jsme vzali i naši nejmladší členku rodiny. Izzy se chovala vzorně, byla řádně pomazlena, pohrála si s pejskama a podívala se i na ovečky.  Byla za celý den tak unavená, že se při zpáteční cestě probrala až jsme zastavili před domem. Jediná Hanny toho měla opět málo :)

 

16.8.2013   Do fotogalerie Cool Izzy Kasmir Moravia jsem přidala fotku Izzy ve stáří 12 týdnů.

 

21.7.2013  Dnes jsme si z chovatelské stanice Kasmir Moravia dovezli malou psí princeznu Izzy, celým jménem Cool Izzy Kasmir Moravia. Moc za ni paní Kašparové děkujeme!

 

20.7.2013  Zítra naše kamarádka Hannah Corlan Gi bude mít 2 roky. Vše nejlepší Hanny!

 

6.7.2013   Hanny si opět procvičila práci s ovečkami. Dnes mě velice potěšila. Šlo jí to tak dobře, že jsme obě dostaly důvěru a mohly jsme trénovat i mimo košár. Sice nám ovce utekly, ale pomohl nám bratranec Gamay a společně se Zuzkou, které ovečky patří, je dostaly pod kontrolu.

Mimo naší cardiganky přijel potrénovat jeden australský ovčák a pejsek, kterého jsem viděla úplně poprvé - švédský valhund. Hanny se nenechala zahanbit a se všemi pejsky se seznámila a i přes únavu si pohrála s Gemíkem a se svým bráchou Holmsem.

Fotky z tréninku ZDE.

 

26.6.2013   Do složky videa jsem vložila odkaz s názvem Souboj s kostičkou. Hanny je obyčejně velký žrout, ale tentokrát naznala, že si půlku pamlsku schová na horší časy :-).

 

22.6.2013   Dnes měla Hanny pracovní den. Již potřetí se učila pást ovečky :-). I přes velké teplo se snažila a podařilo se jí rozhýbat stádečko i když se proti ní některé ovečky otočily. Ale nechtěla moc lehat, což pro mě bylo docela překvapení, protože minule lehala na první povel. Ke konci už byla unavená a tak konečně přestala štěkat a šla i pomalu. Po učení se, ještě se skoro ségrou Sárou (Chastity Corlan Gi) a bratrancem Gemíkem (Gamay Corlan Gi) a hrozně moc roztomilým štěňátkem borderky jménem Bony (Bonita Corlan Gi), šla osvěžit do řeky.

                                                  Sára, Gemi, Hanny

 

Fotky na Rajčeti a odkaz na video tady.

 

 

21.5.2013   Konečně jsem přemluvila někoho z rodiny, aby nás natočil, jak trávíme vycházky. Čím větší má Hanny možnost běhat, tím je šťastnější. Když nemám zrovna náladu a moc se jí venku nevěnuji, tak se courá za mnou a má hrozně unuděný výraz. Odkaz na video ZDE.

 

18.5.2013   Se konala výstava Hobby v Českých Budějovicích. Protože už jsme dlouho nikde nebyli, tak jsme se tam vyrazili podívat. Jsem rok od roku více zklamaná, protože je tam čím dál víc stánků s oblečením a jídlem na úkor rostlin a o zvířatech ani nemluvě. Setkali jsme se i s nepříjemnými lidmi, kteří asi neměli takové kšefty, jaké by si představovali a vyskakovali si na návštěvníky. Ale byla jsem i mile překvapená, že i pár lidiček poznalo, jaké to vlastně máme plemeno psa. Jinak věčně poslouchám, že je to kříženec vlčáka s jezevčíkem a nebo dokonce baset :-D.

Jinak pro opakující se tahání na vodítku a soustavnou ignoraci mého požadavku o nápravu, si naše ušatá kratinožka vysloužila halti ohlávku. Nenosí ji ani moc dlouho a už se dostavují výsledky :-).

 

21.4.2013   Do fotogalerie Hannah Corlan Gi přidána fotka naší ušaté slečny ve věku 21 měsíců.   

 

16.3.2013   Hanny si již podruhé zkusila pasení oveček u Zuzky Černé v Dolních Kounicích. Začalo ji to hodně bavit, lítala kolem nich jako torpédo a nechtěla zpomalit, štěkala na celé kolo a dokonce si dovolila i štípnout. Jinak poslouchala hezky, na ostatním zapracujeme :-).

Po školení v pasení jsme šli ještě na malou vycházku se Zuzčinou smečkou a tam si Hanny pěkně pohrála se svým bráchou Holmíkem. Fotky na RAJČETI TADY.

                       Borderka Fixí, bratranec Gamay, brácha Holmes, teta Futura a naše Hannah

 

9.2.2013  Hanny byla navštívit svého kamaráda Darka ve Vysokých Popovicích. Pár fotek na RAJČETI ZDE.

 

2.2.2013  Byli jsme se podívat na výstavě psů v Brně. Setkali jsme se se sestrou Hanny, blue merlovou Hedynou a její mámou Citou. Zároveň gratulujeme Hedy k úspěchu v kruhu, kde získala V1, CAC, rCACIB.

Hanny si také pohrála a trochu vybila tu svou skoro nekonečnou energii :-)

 

22.1.2013   Do fotoalba Hannah Corlan Gi přidána fotka Hanny v 18 měsících.

11.1.2013  S Hanny zkoušíme nějaké cviky z dogdancingu. Video k nahlédnutí zde.