Rok 2015

10.01.2016 09:58

 

18.12. 2015   Veselé Vánoce a šťastný nový rok přejí Hannah Corlan Gi a Cool Izzy Kasmir Moravia

 

28.11. 2015   TADY odkaz na pár fotek z podzimních vycházek.

28.10. 2015   Před rokem u nás byla na návštěvě kamarádka Marcela se svou fenkou Sárou (Chastity Corlan Gi), tak jsme tentokrát přijeli my k ní. Mezitím jí přibyl další pes, kříženec Alf. Vydali jsme se podívat na cvičák, tam si všichni vyzkoušeli jak umí poslouchat. Hanny v klubovně předvedla pár triků a potom jsme ještě zašli na malou procházku. Počasí sice nic moc, ale aspoň nepršelo, a tak jsme si tento den všichni užili.

                                                       Alf, Izzy, Hanny, Sára

 

25.10.2015   Včera se v Načešicích konaly zkoušky vloh ovčáckých psů (ZVOP). Izzy se na ovce vrhla jako profesionál a zkoušku zvládla bez problémů. Po zkouškách jsme zajeli do zámeckého parku ve Slatiňanech a navštívili krásné starokladrubské vraníky. Video z pasení na odkazu ZDE.

 

12.10. 2015   Včera jsme se vydali na vycházku k památnému stromu VELKÝ JAVOR (nejspíš nejstarší javor v ČR). Nachází se asi 8 km od našeho města. Strom je obrovský a úplně vykotlaný, ale i tak je živý a porostlý lupeny. Kousek od javoru se pásly jalovice, a tak jsem neodolala a s fenkama je navštívila. Hanny je ignorovala, ale Izzy se moc líbily a pořád kolem nich kroužila. Fotky TADY.

 

7.10. 2015   Hanny (Hannah Corlan Gi) je tak akční a hrozně ráda něco dělá, že se snažím vymýšlet nové cviky a napadlo mě ji naučit různé prvky se stoličkou. Takové obyčejné opírání se předníma nebo zadníma už je pro ni jednoduché, tak jsem stoličku otočila a zkoušela , co Hanny vymyslí. Výsledek na fotce.

 

10.9. 2015   Z Izzy (Cool Izzy Kasmir Moravia) je oficiálně ČESKÝ ŠAMPION.

 

29.8.2015   Na mezinárodní výstavě Interdog Bohemia v Mladé Boleslavi naše Izzy získala výborné hodnocení od italského rozhodčího De Giuliani Claudio. Z výstavy si odvezla VÝBORNOU 1, CAC, CAC ČMKU, CACIB, BOB a nominaci na CRUFTS 2016. Dnešním dnem splnila podmínky pro udělení titulu ČESKÝ ŠAMPION :) ZDE video z výstavy.

Po horkém dni si obě fenky výlet zpestřily v chladných vodách řeky Jizery. Video z koupání ZDE.

 

 

21.7. 2015   Dnes má Hanny 4 roky. Narozeniny oslavila ranní procházkou, večerním koupáním v rybníku a zakončila baštou v podobě dortu z masa :).


 

10.7. 2015   Nechali jsme Izzy v laboratoři Laboklin udělat genetické vyšetření na nemoci, které mohou trápit toto plemeno. Jedná se o onemocnění očí PRA-rcd3 s výsledkem negativní. Onemocnění míchy - DM (degenerativní myelopatie), taktéž negativní. A také test, jestli nenese gen dlouhé srsti (dlouhá srst je u corgi nežádoucí). I ten vyšel skvěle a Izzy je fluffy free :)

 

20.6. 2015    S Izzy jsem se zúčastnila Národní výstavy psů v Klatovech. Poprvé ve třídě otevřené. Přihlášená druhá fenka v naší třídě byla moc pěkná, a tak jsem ani nečekala, že ji porazíme. Pan rozhodčí Weng Chan Woh dal právem přednost naší konkurentce a Izzy si z výstavy odvezla VÝBORNOU 2, Res. CAC. Odkaz na fotky TADY.

Po výstavě jsme zajeli ještě na výlet, který jsme si prodloužili do druhého dne. Projeli jsme část krásné krajiny Šumavy (Srní, Modrava, Kvilda ...). Viděli jsme řeku Otavu a šli podél řeky Vydry. Při zpáteční cestě jsme si ještě udělali přestávku u rybníka Řežabinec u Písku. Fotky ZDE.

 

16.6. 2015  Opět jsme se vydali za ovečkama do Načešic. Izzy už přišla ovečkám na chuť a pomalu nebyla k zastavení-video ZDE. Hanny, to je asi beznadějnej případ, protože pořád lítá a hrozně štěká. Zatím jsem nepřišla jak na ni a mám obavu, že na to ani nepřijdu-odkaz na video TADY.

Zůstali jsme ještě na odpolední lekci, na které mě Izzy potěšila. Pěkně reagovala,  tolik nespěchala a snažila se i držet za ovcema (jen si teda občas poštěkla)-video TADY.

 

2.6. 2015   Konečně se nám zadařilo dostat zase k ovečkám. Izzy byla úplně poprvé a šlo jí to moc dobře. Ještě byla taková nerozkoukaná, ale ve druhém kole, když zjistila, že ji ovečky poslouchají, tak ji to začalo bavit a pomalu nechtěla od nich. Hanny je nadšená z pasení vždy a moc se na ovce těší. Je potřeba, aby zpomalila a přestala štěkat, jen nám to zatím moc nejde. V blízké době se chystáme na pasení do Načešic k paní Rájové znovu.

 

24.5.2015   Dnes má naše Izzy 2 roky. Pochutnala si na dortu z mletého masa. Ochutnat chtěla samozřejmě i Hanny, ale musela jsem ji zbrzdit, protože by ho během pár vteřin sežrala a na oslavence by nezbyl ani drobeček.

 

23.5.2015   Přihlásili jsme Izzy na další mezinárodní výstavu psů - NORD BOHEMIA CANIS LITOMĚŘICE. Posuzovala maďarská rozhodčí Judit Korósz-Papp. Izzy se pěkně předvedla, do postoje si stoupala úplně sama, běh ji také nečinil žádné problémy. Od paní rozhodčí dostala pěkný posudek a ocenění VÝBORNÁ 1, CAC, Res.CACIB :)

 

18.5.2015   Máme tu další video. Tentokrát Izzy při couvání schodů a obíhání. Dříve obě fenky byly schopné oběhnout strom nebo sloup, expertka Hanny dokonce i trs trávy, ale už jsme postoupily a obě už dokážou obíhat i větší prostory. Odkaz na video TADY.

 

13.5. 2015  Dne 24.4. 2015 jsme Izzy nechali udělat rentgeny kyčlí a loktů. Dnes konečně dorazily výsledky a s hrdostí můžu oznámit, že má klouby zdravé - DLK 0/0, DKK A/A :)

 

2.5.2015   Izzy na Mezinárodní výstavě psů v Praze získala od irského rozhodčího p.Leonarda Michaela moc pěkný posudek a hodnocení VÝBORNÁ 1, CAC, CACIB, BOS.

 

25.4.2015   Zase jsme podnikli nějaký ten výlet. Tentokrát na Javořici-nejvyšší vrchol Vysočiny. Hanny s Izzy se letos poprvé koupaly, a to přímo ve Velkém pařezitém rybníku. Hanny jako vždy letí za klackem okamžitě do vody. Izzy jen po břicho. Když jsem ale do vody hodila klacek jen jí, tak pro něj bez problému doplavala. Přes zimu nezapomněla :)

 Na vrcholu Javořice je jen vysílač, takže k vidění tam toho moc není, ale i tak tam chodilo hodně lidí. Při zpáteční cestě jsme navšívili kouzelnou Míchovu skálu a samozřejmě museli vylézt nahoru. Celkem jsme ušli asi 10 km a ani potom nebyla na fenkách znát moc velká únava a na louce se navzájem naháněly a válely v trávě. Odkaz na fotky TADY.

 

20.4.2015   Využili jsme krásného počasí a o víkendu s fenkama vyrazili na procházku do okolí Pocoucova. Odkaz na fotky ZDE.

 

12.4.2015   Byli jsme se podívat v nedaleké Trnavě na rezervaci přísně chráněných konikleců.  Je to kamenitý vrch o rozloze cca 0,5 ha posetý převážně fialovými květy koniklece velkokvětého.  Bylo tam docela hodně lidí, cyklistů a malých dětí. Schválně jsem obě fenky nechala běhat navolno, abych viděla jak se budou chovat a nezklamaly. Opět se mně potvrdilo, že welshcorgi jsou slušní a milí psi.

 

14.3.2015   Minulý víkend bylo moc hezké počasí, a tak zase trošku procvičujeme na vycházkách nějaké povely. Měli jsme s sebou kameru a Hanny s Izzy byly natočené při obíhání sloupu. Podle ukázání rukou mají běžet buď z jedné nebo druhé strany. Odkaz na video je TADY.

 

10.2.2015   Natočila jsem krátké video s Izzy jak se umí stydět, odkaz je ZDE.

                   Aby to Hanny nebylo líto, tak jsem ji vyfotila při stojce :)

 

24.1.2015   Vydali jsme se opět na výlet do Žďárských vrchů. Tentokrát na Žákovu horu (810 m).  Nachází se 3 km jihozápadně od Devíti skal. Jméno vrchu je odvozeno od pověsti o žácích, chovancích žďárského kláštera, kteří v hvozdnaté samotě hory zabloudili a už se nevrátili.

Lesní komplex Žákovy hory je od roku 1933 vyhlášen rezervací, která chrání výjimečně zachovalý segment přirozených pralesovitých lesních společenstev.

Vrchol kopce je zalesněný, bez rozhledu. Východním směrem od vrcholu se nachází studánka Eleonorka a Stříbrná studánka. Ve Stříbrné studánce pramení jedna z velkých moravských řek – Svratka.

Fotky ZDE.

 

 

4.1.2015   Včera Izzy úspěšně prošla bonitací a stala se z ní chovná fena :)