Rok 2016

06.01.2017 08:36

 

21.12. 2016   Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2017

 

23.11. 2016   Aktuální fotka tatínka našich odchovaných štěňátek :-)

                                                                          Bernik 9,5 roku

 

4.11. 2016   Čas letí jako voda a Izzynčiny první štěňátka, zapsaná jako vrh G v chovatelské stanici Kasmir Moravia, mají 5 měsíců.  Podle zpráv ze svých domovů jsou všichni úžasní a jejich majitelé jsou s nimi spokojeni. Gártík (Garret Kasmir Moravia) domácky Brutus je pořád podle slov majitele pěkně lenivý :D. Grišánek (Grisha Kasmir Moravia) je hodně aktivní, dokáže i pěkně lumpačit. Ale i tak je miláčkem své rodiny, stejně jako Geri (Garey Kasmir Moravia) zvaná Greta, Garbi (Garbi Kasmir Moravia), která se teď jmenuje Lexi a čeká ji výstavní kariéra. A v neposlední řadě lištička Ginnie (Ginnie Kasmir Moravia), na kterou je její majitel velice pyšný, chodí s ní do psí školky a plánuje se s ní  také zúčastnit nějaké té psí výstavy. Ve fotogalerii u každého štěňátka v sekci ODCHOVY jsou na ukázku jejich fotky. Ginnie má navíc ve věku 5 měsíců svou fotogalerii na facebooku.

                                                Štěňátka ještě u nás ve věku 9 týdnů

 

8.10.2016   Vypravili jsme se navštívit Grišánka (Grisha Kasmir Moravia) do Vraného nad Vltavou. Griša nás přivítala štěkotem a neustálým lítáním kolem Hanny a svojí mámy Izzy. Chvíli jí trvalo, než nás poznala, ale po chvíli se rozpomněla a nechala se od nás i pohladit :D. Je hodně aktivní a bylo by potřeba jí zaměstnávat hlavičku, aby neměla čas a náladu vymýšlet blbiny. Grishánek je hodná fenka, ale je trochu bázlivější a chtělo by to více socializace mezi lidmi a jinými psy..

Jsem moc ráda, že jsem ji mohla vidět a udělat pár fotek na památku - FOTKY ZDE.

A TADY odkaz na fotky z procházky do Přírodního parku Střed Čech.

                                                      Grisha 4 měsíce, její máma Izzy a Hanny

 

4.9.2016   Přišly nám fotky od nové majitelky Geri, nyní Greta.

                                                                       Greta (Garey Kasmir Moravia) v novém domově

 

2.9.2016   Dostala jsem zprávu, že Geri (Garey Kasmir Moravia) se včera ve Švédsku přestěhovala z chov. stanice Swedewaves do své vlastní rodiny, která má v plánu s ní chodit na výstavy. Garbi v této chovatelské stanici zůstává.

Přejeme ti hodně štěstí Gerinko.

                             Poslední společná fotka v chs Swedewaves (vpravo Garbi a Geri)

 

1.9.2016   Podle zpráv z nových domovů jsou všechna štěňátka v pořádku. Cestu, tu zvládly na výbornou. A já doufám, že už se zabydlely a dělají majitelům samou radost.

Tady na ukázku pár fotek:

                                                                                            Ginnie v novém domově

 

                                                                                           Grisha v novém domově

 

                                                                                    Garret v novém domově

 

                                                                                Garbi a Garey v novém domově

 

19.8.2016   Zůstali jsme sami.. . Dnes odjeli naši poslední tři kamarádi Garey, Garret a Garbi Kasmir Moravia. Cestu měli dalekou, až do Švédska. Gártík bude bydlet s rodinou, která dříve měla malého knírače a bude plnit funkci mazlíčka. Garbi a Geri (Garey) jely do chovatelské stanice Swedewaves.

Nám už nezbývá nic jiného, než jim popřát, co nejlepší život.

                                                                               Garey, Garret, Garbi

 

17.8.2016   Odcestovala do nového domova naše další kamarádka. Nejšikovnější štěňátko z celého vrhu - Grisha Kasmir Moravia. Odjela do Prahy, kde na ni čeká kamarád zakrslý králíček. Grisha bude rodinný mazel. 

Bude se nám po tobě stýskat Grišánku..

                                                                                      Grisha s novými majiteli

 

11.8.2016   Nastal čas, na který jsme se nikdo netěšil - čas loučení. Odjela nám do nového domova fenka, která byla nejdéle volná - Ginnie Kasmir Moravia. Bydlet bude v Nepomuku společně s partou jack russel teriérů a fenkou australského honáckého psa. Ginnie bude plnit funkci osobního parťáka. Měj se tam pěkně lištičko.

                                                                  Ginnie s novým majitelem

 

10.8.2016   10. týden proběhlo 2. očkování našich malých kamarádů. Všichni byli stateční a nikdo nekňučel :)

 

6.8.2016   9. týden věku štěňátek se věnujeme vycházkám do přírody, jízdám v autě a učíme je hygienickým návykům pravidelným venčením mimo dům. Také si užíváme posledních společných dnů. TADY odkaz na video z naší společné vycházky.

 

 

30.7. 2016   V 8. týdnu proběhla kontrola vrhu a máme oficiálně potvrzené, že jsou všechna štěňátka standardní. Pomalu je začínáme zvykat na cestování v autě a na malé vycházky na louky kolem lesa. Tam už běhají jako profesionálové, akorát každý na jinou stranu :-D.

Kromě Ginnie jsou všichni zamluvení.

 

 

23.7. 2016   Začátkem 7. týdne štěňátka zvládly na jedničku návštěvu veteriny, kde proběhlo čipování a první očkování. Jsou den ode dne čipernější a šikovnější. Hrají si na honěnou, koušou hračky a té nejšikovnější - Grishe, nedělají problém ani vysoké klouzavé schody. Vyskáče po nich jakoby nic :)

                                                                     Večerní čekání na odchod z venčení domů

 

 

21.7. 2016   Dnes naše Hanny slaví 5. narozeniny :)

 

 

16.7. 2016   Během 6. týdne se Ginnie postavily obě ouška a začínají se zvedat i Garey. Už všichni pěkně chodí ze dvora na zahrádku. Nadšeně běhají za námi a u toho krásně vrtí ocáskamaŠtěňátka jsme nafotili v postojích. Někteří moc pěkně spolupracovali, jiným se moc nechtělo a raději by se věnovali spánku. Výsledek focení ve fotogalerii štěňátek v sekci ODCH OVY. A ještě odkaz na video ze zahrady - ZDE.

 

 

9.7. 2016    Dnes máme 5 týdnů :) a jsme natočení na VIDEO, jak si pěkně hrajeme na zahrádce :D

                                                                                                                 + video Izzy a Garbi.

 

 

2.7. 2016   4. týden - štěňátka už bez problémů baští kašičku z misky. Stále více času tráví venku na dvorku a na zahrádce na trávě, kde se jim od samého začátku velice líbí. Pěkně si hrají mezi sebou a už se dají poznat i jednotlivé povahy. Gártík (Garret) se tváří velice vyrovnaně. Garbi je milá, příjemná fenka. Ginnie sebevědomá pokušitelka. Grisha velice šikovná, nejvíc kontaktní. Geri (Garey) pohodářka.

 

 

25.6. 2016   Ve  třetím týdnu života se štěňátka stále více zdokonalují v chůzi, nedělá jim problém opustit porodní bednu a jít se vyčůrat mimo pelíšek. Na zamlaskání nebo poklepání rukou na zem velice ochotně chodí za námi se pomazlit a požužlat ruce. Dnes byli poprvé na chvilku venku a teké ochutnali jiné mlíčko, než to od maminky, ale od mámy je prý o hodně lepší. Abych nezapomněla, všichni už mají jména. Více na stránce štěňata.

 

18.6. 2016   Uběhl další týden, štěníci pěkně rostou, mají kolem 900g. Už se jim otevřela očka a snaží se i postavit na všechny čtyři a udělat pár kroků. Izzy začala kojit převážně v sedě, ale to jim vůbec nevadí, jsou to přece profíci :D. TADY video našich malých kamarádů.

 

 

11.6. 2016   Štěňátka už mají týden a mají se čile k světu. Váží už přes půl kila a pěkně jim černají čumáčky. Izzy je nechává sem tam o samotě, ale hlídá opodál. Dokonce už i Hanny se mohla přiblížit a na štěňátka se chvilku podívat.

 

 

4.6.2016   V noci Izzy přirozenou cestou porodila 5 štěňátek. První se narodil tmavě žíhaný pejsek a po něm postupně čtyři fenky, dvě červené a dvě žíhané.  Porodní hmotnost se pohybovala v rozmezí 342g - 372 g. Nejsou to žádní prcci, a tak dali mamince trochu zabrat. Všech pět štěňátek je v pořádku a máma Izzy se o ně příkladně stará. Více v sekci štěňata.

 

 

24.5.2016   Dnes Izzy slaví 3 roky.

 

 

30.4. 2016   Dnešní ultrazvuk potvrdil, že je Izzy březí :)

 

 

4.4. 2016  Proběhlo krytí Izzy polským pejskem importovaným z USA celým jménem Phi-Vestavia I'm Burnie-Mr. Burnie, zkráceně Bernik. Pokud se zadařilo, tak se začátkem června dočkáme štěňátek.

 

 

25.3. 2016   Přejeme veselé Velikonoce.

ZDE odkaz na fotky z velikonoční vycházky.

 

1.1. 2016   Nový rok jsme zahájili vycházkou do blízkého Přírodního parku Třebíčsko. Navštívili jsme jeden z tamních rybníků a studánku. Hanny s Izzy si trochu procvičily chůzi po kladině (kmeni spadlého stromu) a také šplh po žebříku (na místní posed). Druhý den jsme opět prošli parkem, tentokrát směrem k Pocoucovu. A jak se nám hodil včerejší trénink. Potřebovali jsme přejít přes potok a jediná nejbližší cesta vedla přes dost úzký kmen. Ani jedna z fenek se této překážky nezalekla a bravurně ji zvládly. Rozhodně lépe, než my lidé :D