Rok 2014

04.01.2015 08:14

 

24.12.2014   VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!

   

                                                           

23.11. 2014  Protože je ještě docela dobré počasí, tak jsme si zajeli na nejvyšší vrchol Žďárských vrchů, Devět skal (836 m.n.m.), což je skutečně skupina devíti skal, tvořící malé skalní město. Dá se vyšplhat až na vrchol, kde je vytvořena vyhlídka, ale bohužel ji přerostly okolní stromy. Nemohli jsme odolat a vypravili se až nahoru. Hanny s tím neměla sebemenší problém, ale pro jistotu jsme ji nechali kousek pod vrcholem. Přece jen jsme měli strach, aby náhodou nespadla. Izzy se výstup moc nelíbil, je na sebe hodně opatrná, ale po menším povzbuzování a pomoci to zvládla také.

  Odkaz na fotky ZDE.

 

1.11. 2014  Opět jsme vyrazili na výstavu. Tentokrát na Mezinárodní v Praze. Izzy se předvedla podruhé v mezitřídě. Oproti Litoměřicím jsem jí musela pořád upravovat, protože se jí nechtělo moc stát. Paní rozhodčí (Angela Kováčová, SK) byla hodně důkladná a nic ji neuniklo, ale i tak nás ohodnotila známkou VÝBORNÁ 1, CAC ČR, CAC ČMKU, CACIB. Za výbornou ve stánku u Brita Izzy dostala balíček pamlsků, za CAC v hlavní hale výstaviště medaili a za CACIB krásný pohár a k němu od výrobce Josef Chejn 2x masovou konzervu.

 

11. 10. 2014  Se konala v Litoměřicích Krajská výstava. Posuzovala paní Olga Dolejšová. Izzy už byla přihlášená do mezitřídy. Pěkně se předvedla a v postoji stála jako přikovaná. Paní rozhodčí jí napsala pěkný posudek a udělila známku VÝBORNÁ 1, VÍTĚZ TŘÍDY a KRAJSKÝ VÍTĚZ. A v závěrečném kruhu jsme si vyzvedly pěkný pohár :-)

 

27. 9. 2014  Včera k nám přijela velice milá návštěva. Dorazila za námi kamarádka Sára (Chastity Corlan Gi) se svojí paničkou Marcelou. Izzy to sice ze začátku moc libě nenesla, ale těsně před odjezdem se se Sárou skamarádila a začaly si hrát. Hanny Sáru zná a přijala ji u nás doma v pohodě a je poznat, že jsou to sestrosestřenice (tatínka mají společného a maminky jsou sestry), protože si obě velice dobře rozuměly. Ikdyž vypadá každá jinak (kromě barvy), tak i některé projevy chování mají stejné. Vyrazily jsme i na podzimní vycházku, kde si holky užily běhání  po louce i v lese a buď se honily navzájem nebo za klackama.

 

 

3.9.2014  Izzy (Cool Izzy Kasmir Moravia) je odedneška oficiálně ČESKÝM JUNIOR ŠAMPIONEM :)

 

 

 

30.8.2014  Dnešní cesta skoro přes půl republiky se nám vyplatila. Z Mezinárodní výstavy v Mladé Boleslavi si Izzy odvezla poslední CAJC potřebný k udělení titulu Český junior šampion a také BOJ a BOB. Rozhodčí Petr Řehánek.

 

 

21.7. 2014   Uteklo to jako voda a Hanny (Hannah Corlan Gi) už má 3 roky. Narozeniny oslavila jejím velice oblíbeným honěním se za klackama a plaváním v rybníku Židloch. A protože je jídlo pro ni hrozně důležité, tak na ni doma čekal dort vytvořený z masa, zeleniny a rýže. Všechno nejlepší Hanny!

 

28.6.2014   Na Národní výstavě v Klatovech získala naše Izzy (Cool Izzy Kasmir Moravia) od pana rozhodčího Beradze Iuza moc pěkný posudek a hodnocení V1, CAJC, BOJ a BOB.

 Odkaz na fotky ZDE a na video TADY.

 

28.5.2014   Před 3 týdny si Hanny na procházce, při aportování, zlomila prst na levé přední končetině. Naštěstí to stačilo jen zafixovat k druhému prstu. Dnes byla na kontrole a prstík se hojí dobře, ještě týden musí být v klidu a potom začneme pomalu zatěžovat.

 

24.5.2014   Izzy oslavila své první narozeniny vycházkou přes les a louky, tam jí také bučením popřály vše nejlepší kravičky  s telátkama, které se opodál pásly (foťák bohužel zůstal doma). Nesměl také chybět dortík z želatiny s masem a zeleninou, šunkou a sýrem, obložený granulkama :-)

 

17.5. 2014  Na dnešní speciální výstavě na Křivonosce se nám moc nedařilo. Rozhodčímu (Milan Krinke) se Izzy moc nelíbila a zadal ji známku velmi dobrá.

 

26.4. 2014  Dnes jsme vyrazili na Mezinárodní výstavu psů do Českých Budějovic. Izzy se snažila, pan rozhodčí (Vlastislav Vojtek) jí napsal pěkný posudek a ocenění V1, CAJC.

 

22.4.2014  Do fotoalba jsem vložila odkaz na fotky ze včerejší velikonoční vycházky.

 

22.3.2014   Dnes se konala akce na podporu psů v útulku Maršovice s názvem Dog show Rychety. Byla to výstava psů s PP i bez PP a voříšků. Přihlásila jsem na ni naši Izzy. Posuzování neprobíhalo jako na klasické výstavě, ale podle FCI skupin. Izzy byla kategorie 4-12 měsíců. Spolu s náma šly do kruhu i další plemena z 1. FCI skupiny (2 šeltie, 1 něm. ovčák, 1 švýc. ovčák, 1 komondor a 4 borderky). Podařilo se nám dostat do užšího výběru, ale tam si paní rozhodčí pro další postup vybrala border kolii.

Také se zde konaly mini soutěže, kterých jsem se zúčastnila pro změnu s Hanny. První byla poslušnost, sice se Hanny snažila, ale plný počet bodů se nám nepodařilo získat. Potom soutěž s názvem Ukaž to, což spočívalo v nalezení jedné hračky mezi pěti, běh se psem a ukázka triků. Hanny jich sice umí dost, ale ani to na plný počet bodů nestačilo. Poslední soutěž s názvem (Ne)sněz (projití pamlskové dráhy, chytání piškotů a najití kousku buřtu pod jedním ze tří kelímků) nám vyšla a Hanny po dosažení plného počtu bodíků vyhrála odměnu :-)

 

3.2.2014    Do složky videa jsem vložila odkaz s názvem Hanny s hlavolamem a Izzy a hlavolam. Na videích je vidět,  že Hanny u toho moc nepřemýšlí a zkouší to hlavně silou. Ještě se můžete podívat jak Izzy ,,doluje,, granulky ve videu s názvem Izzy a interaktivní hračky.

 

24.1. 2014   Do fotogalerie Cool Izzy Kasmir Moravia vložena fotka Izzy ve věku 8 měsíců.

 

21.1.2014    Dnes má Hanny 2,5 roku. Fotka ve fotogalerii Hannah Corlan Gi.

 

20.1.2014    Holky dostaly k Vánocům (vlastně již v listopadu, protože panička nevydržela) psí hlavolam. Velice rychle pochopily princip hry a během pár vteřin mají pamlsky vybrané. Tak teď už vymýšlím různé varianty jak jim to stížit, aby si trošku déle lámaly hlavinky.