Rok 2019

12.02.2020 12:28

 

 

 

26.9.2018 tak tady výsledek krmení granulemi značky Orijen. Kvalita nasrstění u Hanny je přibližně stejná jako dřívější foto, na které byly obě krmené značkou N&D. Bohužel Izzy na Orijenech nenasrstila tak skvěle jako po nízkoobilných N&Dčkách. Popravdě jsem od Orijenů čekala víc.

                                         Orijen Fit&Trim                                                                       N&D low grain kuře a granátové jablko

 

14.9. 2019   naše odchovaná fenka Ginnie ukázala, že je nejen hezká, ale také šikovná. Na výbornou absolvovala zkoušku NHAT, což je zkouška vloh ovčáckého psa rozšířená o poslušnost a míru socializace.

                          

 

 

21.7.2019 naše atletka Hannah Corlan Gi alias Hanny, Handy, Hanna nebo také Hanďour dnes slaví 8. narozeniny

Ale pěkně  mě vyškolila holka jedna ušatá :-D. Takovou paličatou, samostatnou a reaktivní fenu jsem ještě neměla.

Dnes se již jedná o historky vesměs úsměvné. Třeba když se při vycházkách na rozcestích rozhodla jít jiným směrem, než jsem šla já a musela jsem se pro ni vracet, volat ji. Nebo když odcházela s úplně cizími lidmi jen proto, že měli psa.. . Ona je totiž velká milovnice příslušníků svého druhu a při setkání s jiným psem jsem jí byla ukradená. Nyní už se takové chování vyskytuje jen při hárání. Ale co jí zůstalo do teď je nevyhýbání lidem. Jde jako beran proti nim a vyhnout musí oni jí. Když nechtějí a zastaví se, Hanny těsně před nimi zastaví též a musím ji odvolat. Jednou to zašlo dost daleko. Letěla s klackem v tlamě proti dvojici a kdyby se na poslední chvíli nerozestoupili, tak to do nich v plné rychlosti napálila. Pán to vzal sportovně, ale paní byla pěkně naštvaná a já se hambou propadala, že jsem si takto špatně vychovala psa.. . Takže naše vycházky vypadají tak, že místo toho, aby si pes hlídal nás, tak my hlídáme psa :D

Ale abych ji jen nehanila. Je to velký mazel, vášnivá aportérka, výborná plavkyně. Na vycházkách nehoní zvěř, nijak výrazně se neparfémuje, ani nežere cizí exkrementy (ona preferuje jen ty své :-D). A i přes to, že jí hodně dlouho trvá, než se něco naučí, tak umí velkou spoustu různých cviků a psích triků, které za aportek vykonává s obrovskou rychlostí a nadšením. Také miluje pohyb a žádná překážka jí nedělá problém. Ovšem pokud se nejedná o bodláky a kopřivy. Ty obchází velkým obloukem a stačila jedna kopřiva přes cestičku a raději přeplavala půl rybníku, aby se jí vyhla :-D. Také si ještě hraje na dámičku, když je mokrá nebo vysoká tráva. To našlapuje jako baletka a je schopná se za celý den nevyvenčit..

Jinak také skvěle ovládá přivolání. Vůbec se nebojí bouřky ani ohňostroje. A ani není zbytečně uštěkaná. Za to používá celou škálu zvuků v podobě kňučení různé výšky a intenzity. Od krátkých a vysokých k upozornění, že je čas na vycházku nebo něco dobrého k snědku, přes intenzivní kníkání při setkání s jiným psem a konče velice hlubokým vytím každou první středu v měsíci při zkoušce sirén:-D

                                                    A TAKÉ JE TO OBROVSKÝ ŽROUT :-D

(a to je také pozitivum, protože není nic horšího, než se dívat na zdravého psa, který nešťastně stojí nad plnou miskou)

                                                      

 

16.6.2019   ještě nějaké fotky od majitelů našich tříletých štěňátek :)

Moc děkuji  Rassmus Hedlund, Louise Frumerie, Katarína Slaninová a Josef Machovský za fotky a vzornou péči, kterou těmto okouzlujícím chlupáčkům poskytujete :)

                              

                                                                             Brutus (Garret Kasmir Moravia) 3 roky

 

                                                                              Lexi (Garbi Kasmir Moravia) 3 roky

 

                                                                                 Ginnie (Ginnie Kasmir Moravia) 3 roky

 

                                                                                 Grishka (Grisha Kasmir Moravia) 3 roky

 

4.6.2019  dnes náš vrh G-Kasmir Moravia slaví 3. narozeniny :-)

Všechno nejlepší a hodně zdraví Brutus (Garret Kasmir Moravia), Lexi (Garbi Kasmir Moravia), Ginnie (Ginnie Kasmir Moravia), Griško (Grisha Kasmir Moravia) a Gréto (Garey Kasmir Moravia).

 

24.5.2019   naše Izzy (Cool Izzy Kasmir Moravia) dnes slaví 6. narozeniny.

Izzy, Izzyna, Izzynka nebo také Izzydor je fenka s úžasnou povahou. Povahou, která je snem snad každého pejskaře. Inteligentní, velice kontaktní, milá, neagresivní veselá psí holka. Skvělá společnice pro život, která se rychle učí a pro člověka s radostí udělá vše, co mu na očích vidí. Venku mi pořád nosí dárky v podobě různých klacíčků, nalezených balónků, a úplně ujetá je na borové šišky :-D. A jako bonus se venku v ničem hnusném neválí a nic odporného nežere :D.

Vycházky s ní jsou úplná pohoda a jsem moc ráda, že mám takové štěstí a tato perfektní psí holka mě provází životem :)

 

20.5.2019   Jsem moc ráda, když můžu aspoň z fotek vidět, že jsou naše štěňátka ve svých domovech spokojená a šťastná :)

Téměř tříletí: Brutus (Garret Kasmir Moravia), Lexi (Garbi Kasmir Moravia), Griška (Grisha Kasmir Moravia) a Ginnie (Ginnie Kasmir Moravia) se svou ochrankou :)

 

    

    

 

18.4.2019  Izzy a Hanny přejí pohodové velikonoční svátky :)

 

6.4.2019 v tento den jsme se vypravili do Prahy na veletrh chovatelských potřeb For Pets 2019. Holky z celého dne byly hodně unavené a přežrané všech možných pamlsků a ochutnávek granulí různých značek. V žaludku měly pěkný mišmaš, ale přežily v pohodě :-D. Docela mě překvapilo, že se s velkou chutí vrhaly u každého stánku na každou misku, ať už kvalitních nebo méně kvalitních granulí. Ale pamlsky jim moc nejely. Např. takové krůtí muffiny, které bych si s chutí dala i já, Izzy skoro ani nedojedla. Za to mlsky od značky Orijen oběma chutnaly. Prostě nemáme blbé psy a poznají kvalitu :D. A tak jsme jim od této značky koupili pytel granulí Orijen Fit&Trim. Moc jsem si přála Orijeny někdy vyzkoušet a jsem zvědavá, jak jim toto velice kvalitní krmení sedne :)

Na veletrhu jsme měli možnost nechat zdarma udělat fotku našich fenek od profesionální fotografky aneta-foto. Tak jsme této příležitosti využili :)