Rok 2020

25.02.2021 14:52

 

 

 

24.7.2020  Bohužel  Izzy musela podstoupit operaci nádoru mléčné žlázy.  Zároveň proběhla nutná kastrace. Z důvodu nádoru jí byla odstraněna skoro celá levá mléčná lišta a hluboká spádová uzlina pod stehnem. Je mi jí moc líto :(. Doufala jsem, že nás něco takového nepotká. Bohužel se obava stala skutečností :(. Jizvu má obrovskou dlouhou. První dva dny pro ni byly hodně těžké. Třetí den se začala lepšit. Věřím, že bude brzy v pořádku.

 

21.7.2020  Naše dáma Hanny dnes slaví 9. narozeniny.

A opět nazklamala :-D

To jsme šly po lesní cestě a před námi hlouček lidí v kroužku. Vypadalo to na nějakou dendrologickou přednášku. S Izzy jsme je obcházely, ale Hanny ne. Ta to vzala přímo středem. Až za skupinkou se začala rozhlížet, kde jako jsme...

Nedávno jsme na úzké pěšince došly paní s francouzským buldočkem. Ten o nás nevěděl, něco si čuchal. S Izzy jsme ho obcházely, ale Hanny do něj normálně vrazila a  tak nějak zvláštně na něho skočila, jako by to byla nějaká překážka, kterou je nutno odstranit. Chudák buldoček se dal na úprk a byl tak vystrašený, až jsem myslela, že z toho dostane psotník...

Do třetice tomu nasadila korunu. Kvůli častým úrazům jsem jí přestala házet aportíky a ji jen taková klidná vycházka nebaví. Často se šourá za mnou, a když se někde zdrží, tak nedobíhá. Ale vždy se aspoň držela na dohled. Často se otáčím a kontroluji, zda jde za námi. Jenže, to se takhle jednou otočím a Hanna nikde. Jdu dál, Hanna pořád nikde. Došla jsem na konec a šla po stejné trase zpět. Hanna prostě pryč. Už jsem měla černé myšlenky jak ji najdu za pár dní v útulku nebo přejetou na silnici. Došla jsem až k silnici, u které dávám psy na vodítko a razíme domů. Jestě jsem se naposledy otočila a najednou Hanna kus za mnou a šourá se k nám. Kde byla vůbec netuším. V našem parku jsou úzké cestičky, z každé strany sráz a vysoká tráva, do které ona nevleze.

Takže si madam na stará kolena vysloužila flexi vodítko.

S ní se opravdu nenudíme :-D

 

5.7.2020   Fotka ze Švédska naší odchované fenečky Garbi Kasmir Moravia alias Lexi se svými čtyřmi z šesti štěňátek:

 

4.6.2020  Rok se s rokem sešel a dnes slaví 4. narozeniny náš vrh G-Kasmir Moravia. Přejeme všechno nejlepší a hodně zdraví Brutus, Ginnie, Lexi, Grishce a Grétě.

 

 

30.5.2020   Izzy je znovu babičkou. Ve Švédsku v chovatelské stanici Swedewaves se naší odchované fenečce Lexi (Garbi Kasmir Moravia) narodilo 6 štěňátek. Tři sobolí po mamince a tři trikoloři po tatínkovi. Otcem je krásný pejsek s pěkným jménem Clovertrails Absolut Vodka :)

Přejeme Lexi i štěňátkům krásný život.

                        Lexi (Garbi Kasmir Moravia)                                             Clovertrails Absolut Vodka


 

24.5. 2020 dnes má naše věrná kamarádka Izzy 7 let. Tak Izzynko všechno nejlepší k narozeninám a hodně zdraví.

 

 

Srovnávačka nasrstění podle krmených značek granulí:

              Brit Care Champion                    N&D kuře s granátovým jablkem                   Orijen Fit&Trim

 

              Izzy N&D Ocean,                          Izzy ND Ocean

        Hanny Essential Nautical Living

 

 

Z Izzy je babička :)

Dne 5.2. 2020 se v chovatelské stanici Hogwild narodili vnoučci naší Izzy. Tři fenky a jeden pejsek. Všichni jsou žíhaní s bílými znaky po tatínkovi Multi.Ch. Dirty Dancer Kasmir Moravia.